Политика за защита на личните данни

 

Уважаеми ползватели на уеб сайта Pharmalife.bg,

 

Фармалайф взима необходимите мерки за да съхрани личните данни на своите клиенти, като се съобразява с  Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите актове по прилагането му.

 

Информация за това какви Ваши лични данни обработваме:

 

За да можем да изпълним Вашата поръчка за доставка на продукти, Вие ни предоставяте следните данни:

- имена

- адрес за доставка

- имейл адрес

- телефонен номер

 

Тези данни ние ги запазваме и използваме по следния начин:

 

- имейл адресът е необходим , за да изпратим потвърждение за получаване на поръчката Ви; информация за Общи условия и политики; информация за обновяване на статуса на поръчката – например „Поръчката се обработва” или „Очаква допълнителна информация” или съобщение от служител; информация за номер на товарителница.

 

- имената, адресът на доставка и телефонния номер запазваме и препращаме на куриерската фирма, която доставя пратката. Тези данни са задължителни за куриерската фирма за да може да извърши услугата доставка на пратка до Ваш адрес или до офис на куриера. Вие може да получите SMS или телефонно обаждане или съобщение в мобилна апликация  от съответната  куриерска фирма, което ще Ви даде възможност да промените часа и/или мястото на доставката или да бъдете информирани относно доставката. Съгласието за предоставяне на тези данни на куриерската фирма е неотменна съставна част от договорните отношения с Pharmalife.bg. Не съществува възможност за отказ от тази точка. Повече информация за цени и срок на доставка можете да намерите в страницата „Доставка“.

 

Тези данни ние ги запазваме и използваме, като са получени от следните функционалности на сайта Pharmalife.bg :

- имена, адрес за доставка, имейл адрес и телефонен номер получени от страницата за поръчка от регистриран потребител;

- имена, адрес за доставка, имейл адрес (по желание) и телефонен номер получени от страницата за поръчка, като нерегистриран потребител (гост);

- телефонен номер от менюто „Изпратете ни телефонен номер за да поръчате” от продуктова страница. На следващ етап наш служител се свързва с вас за да предоставите и имена и адрес за доставка. В този случай данните телефонен номер, имена и адрес ги предоставяме на куриерска фирма.

- имейл адрес за менюто „Уведомете ме на имейл за нова наличност” от продуктова страница, когато наличността на продукта е изчерпана. В този случай ще ви изпратим имейл писмо с информация, когато има нова наличност от продукта.

- едно име или имена получени от продуктовата страница, меню Напиши мнение за продукт. Pharmalife.bg няма изискване за коректност в написаното име в менюто Напиши мнение;

 

Можем да Ви изпращаме информация за продукти или рекламни кампании на посочения при поръчката от Вас имейл адрес. Можете да откажете обработката и използването на Вашите лични данни с рекламна цел по всяко време, посредством линка за отписване в съобщението, от менюто на Вашия профил в Pharmalife.bg или като се свържете с нас от страницата Контакти.

Можем да ви изпращаме информация на имейл адрес във връзка с уточнения за прием на продукт, дали е наличен и друга информация свързана с обслужване на клиенти. Можем да ви изпращаме на имейл адрес запитване за оценка на нашето обслужване и/или на закупен от нас продукт.

 

Pharmalife.bg автоматично събира Вашият IP адрес с цел предотвратяване на измами (извършена злоупотреба чрез машинна или автоматизирана обработка).

 

Стандарти за сигурност:

 

При трансфера на данни използваме така наречената SSL-система за сигурност (Secure Socket Layer). Това е протокол, който осигурява криптиране на връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител). Вашите лични данни като име, адрес, телефон достигат нашия сървър в неразбираем за неупълномощени лица код. Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп.Това, че данните Ви се предават кодирано, може да разберете от изображението на катинар в  статус-линия на Вашия браузър непосредствено преди името на сайта ни.

 

Уеб анализ:

 

Google Analytics:

Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб-анализи на Google Inc. ("Google"). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и осъществяват анализа на употребата на сайта. Събраната с бисквитките информация за Вашата употреба на сайта по правило се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. В случаи на активиране на IP-анонимизацията за тази уеб страница, Вашият IP-адрес се съкращава предварително от Google в рамките на държавите-членки на ЕС и на други държави, ратифицирали договора за Европейската икономическа зона. Вашият пълен IP-адрес се предава само в извънредни случаи на сървър в САЩ , където се съкращава. Google използва тези данни по поръчка на собственика на този уебсайт, за да анализира Вашия начин на ползване, за да подготви доклади за активността в уебсайта и за да изпълни други възложени му от собственика услуги, свързани с използването на сайта и на интернет. Препратеният от Вашия браузър в рамките на Google Analytics IP-адрес не се свързва с други данни на Google. Вие можете да предотвратите запаметяването на бисквитки посредством съответната настройка в софтуера на Вашия браузър; обръщаме Ви обаче внимание, че в този случай евентуално няма да можете да използвате в пълен обхват всички функции на този уеб сайт. Вие можете също така да предотвратите предаването на създадените с бисквитките, свързани с Вашето ползване на сайта данни (в т. ч. Вашия IP-адрес) на Google, както и обработката на тези данни от Google, като свалите и инсталирате съответната приставка за Вашия браузър.

 

Google Ads:

Сайтът използва Google Remarketing, услуга на Google за публикуване на обяви в интернет. За тази цел се събира информация в анонимизирана форма за Вашето поведение по време на сърфирането Ви в нашата уеб страница и се съхранява в компютъра Ви с помощта на бисквитки-текстови файлове. На база на информацията, събрана в бисквитките, други фирми, включително Google, показват реклами на техните сайтове в интернет. Можете да деактивирате това използване на бисквитки от Google, като посетите Google уреждане на заявки. Още информация относно тази технология на Google може да намерите в Google наредби за защита на личните данни .

 

Facebook приставки (Бутон „Харесване“):

Може да разпознаете Приставките на Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, САЩ чрез логото на Facebook или бутона „Споделяне“. За общ преглед на Facebook приставките, моля натиснете тук: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Когато използвате нашите интернет услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървъра на Facebook. По този начин Facebook се информира, че използвате нашите интернет услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона "Харесвам", докато сте влезли във Вашия Facebook акаунт, можете да свържете съдържанието на нашите интернет услуги с Вашия Facebook профил. След това Facebook може да свърже използването на нашите интернет услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на интернет услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от Facebook. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на Facebook на адрес https://www.facebook.com/policy.php  В случай, че не искате да разрешите на Facebook да свърже използването на нашите интернет услуги с Вашия потребителски акаунт във Facebook, моля, излезте от потребителския си акаунт във Facebook.

 

Twitter приставкa (Бутон „Туит“):

Може да разпознаете Приставките на Twitter, Inc, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САЩ, чрез логото на Twitter или бутона „Туит“. За общ преглед на Twitter приставките, моля натиснете тук: https://developer.twitter.com/ Когато използвате нашите интернет услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървъра на Twitter. По този начин Twitter се информира, че използвате нашите интернет услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона "Туит", докато сте влезли във Вашия Twitter акаунт, можете да свържете съдържанието на нашите интернет услуги с Вашия Twitter профил. След това Twitter може да свърже използването на нашите интернет услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на интернет услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от Twitter. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на Twitter на адрес https://twitter.com/en/privacy В случай, че не искате да разрешите на Twitter да свърже използването на нашите интернет услуги с Вашия потребителски акаунт във Twitter, моля, излезте от потребителския си акаунт във Twitter.

 

Приставка за споделяне AddThis:

Приставката се предоставя от доставчика AddThis: https://www.addthis.com/ Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065. За общ преглед на AddThis приставката, моля натиснете тук: https://www.addthis.com/get/share Когато използвате нашите интернет услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървър на избраната от Вас социална мрежа. По този начин съответната социална мрежа се информира, че използвате нашите интернет услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона "Сподели" и сте влезли във Вашия акаунт на съответната социална мрежа, можете да свържете съдържанието на нашите интернет услуги с Вашия профил в съответната социална мрежа. След това съответната социална мрежа може да свърже използването на нашите интернет услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на интернет услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от съответната социална мрежа. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност на AddThis на адрес https://www.addthis.com/privacy В случай, че не искате да разрешите на AddThis да свърже използването на нашите интернет услуги с Вашия потребителски акаунт в съответната социална мрежа, моля, излезте от потребителския си акаунт в съответната социална мрежа.

 

 

 

Преглед, редакция, репорт и забравяне на личните Ви данни:

 

- Можете да преглеждате, обработвате или изтривате Вашите лични данни от тук: https://www.pharmalife.bg/gdpr-tools

- В случай, че забравите паролата си, можете да заявите получаване на нова парола от тук: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=account/forgotten

- Вие имате право да изискате безплатна писмена информация относно лични данни , които са били запазени в уеб сайта Pharmalife.bg. Можете да поискате доклад с данните, които съхраняваме за Вас от този линк: https://www.pharmalife.bg/gdpr-tools или като се свържете с нас от страницата Контакт: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=information/contact

- Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието/съгласията си за бъдещо използване на Вашите лични данни. Имате право по всяко време да откажете вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани, а също така да поискате да бъдат коригирани, заличени или блокирани. Може да поискате данните Ви да бъдат изтрити (да бъдете забравени) от тук: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=module/isenselabs_gdpr/deletion_request или като се свържете с нас от страницата Контакт: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=information/contact

- Ако не сте регистриран потребител може да проверите дали съхраняваме данни за Вас от тази страница https://www.pharmalife.bg/index.php?route=module/isenselabs_gdpr/personal_data_request Ще получите имейл, от който ще може да заредите информация с личните данни, които пазим за Вас; или като се свържете с нас от страницата Контакт: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=information/contact

 

Продължителност на съхранението на данни:

Вашите лични данни се съхраняват само толкова дълго, колкото е необходимо за изпълнението на нашите услуги. По-продължително съхранение на данните може да се наложи поради законови или правни наредби.

 

Линкове към други уеб страници:

Pharmalife.bg съдържа линкове към други уеб страници. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание. За нелегални, непълни или липсващи указания, както и за вреди, причинени от наличието или неналичието на такава информация, отговорност носи доставчикът на уеб страницата, към която сте били препратени.

 

Указанията за защита на личните данни важат само за страницата Pharmalife.bg.

 

Защита на данните във фирмата:

Фармалайф България ООД спазва стриктно Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и  Закон за защита на личните данни (ЗЗЛД) и е въвела съответните мерки и функционалности за тяхното спазване.

Всички наши служители писмено са се задължили да спазват разпоредбите и указанията за защита, сигурност и тайна на личните данни.

 

10.05.2018