Висококачествен натурален продукт, съдържащ рибено масло и омега-3 мастните киселини: ейкозапентаенова (EPA), докозахексаенова (DHA)
Предлага се под формата на желирани таблетки, предназначени за дъвчене. Удобни за прием и с приятен вкус на тропически плодове, без остатъчен послевкус на риба.
Основни ползи от приема на Omega-3 Fish Oil Gummy Bites:
-
благоприятства работата на сърцето и мозъчната дейност;
-
регулира високото кръвно налягане;
-
предпазва от сърдечносъдови заболявания;
-
балансира стойностите на холестерола и триглицеридите;
-
действа благоприятно при атеросклероза;
-
допринася за по-добро очно здраве;
-
овладява възпалителните процеси в организма;
-
облекчава болките в костите и ставите;
-
поддържа нормално телесно тегло и помага при затлъстяване;
-
подобрява паметта и концентрацията;
-
подкрепя естествените имунни сили на организма;
-
зарежда с енергия и настроение.
Полезни свойства:
Омега-3 представлява комплекс от полиненаситени мастни киселини. Те не се произвеждат в човешкия организъм, но са изключително необходими за провеждането на редица процеси в него, както и за нормалното функциониране на неговите органи, тъкани и клетки. Затова е добре да бъдат набавяни чрез храната или натурални добавки, като рибено масло. Най-добрите източници на омега-3 мастни киселини са рибата и морските дарове, ядки, семена, ленено, слънчогледово, рапично масло.
Две много важни за човешкия организъм омега-3 мастни киселини са EPA и DHA
EPA и DHA се намират в мазните риби, като треска, сьомга, скумрия и риба тон.
Благотворни действия на ЕРА и ДНА
ЕРА има ясно изразен противовъзпалителен ефект. Помага при състояния, причинени от възпаление, като ревматоиден артрит, лупус и псориазис. Облекчава болки в ставите и помага за възстановяване на ставния хрущял.
Влияе благотворно върху работата на сърцето. Наличието на ЕРА в диетата действа положително върху състоянието на кръвоносните съдове, намалява се възможността за натрупване на холестеролни плаки. Помага за намаляване на кръвното налягане, на лошия холестерол и нивата на триглицеридите. Предотвратява появата на съдови и сърдечни заболявания, като хипертония, коронарна болест.
Докозахексаенова киселина (DHA) е един от основните елементи на липидите. Присъства в мембраната на мозъчните клетки, ретината на окото и има определяща роля за пълноценната зрителна функция, както и за когнитивното развитие. Подобрява здравословното състояние на мозъка и помага при състояния, като депресия, лоша памет, трудно концентриране, промени в настроението.
Доказано е, че ДНА има съществена роля за когнитивното развитие на децата (приемането, съхраняването и обработката на информацията, интелигентното мислене, разсъжденията, паметта). Затова е важно бременните и кърмещите майки да следят приема на DHA.
Здравословни ползи на омега-3 мастните киселини:
-
подобряват работата на мозъка;
-
намаляват риска от развитие на сърдечносъдови заболявания;
-
укрепват костите, хрущялите и ставите;
-
подобряват състоянието на кожата;
-
предотвратяват появата на патологии при бременни жени;
-
намаляват риска от очни заболявания;
-
помагат за справяне с депресия;
-
подобряват функционирането на имунната система.
Рибено масло
Лечебните и профилактичните свойства на рибеното масло са установени отдавна. Използва се от поколения наред и популярността му е голяма.
Съдържа витамин А, който е необходим за правилното функциониране на зрението, кожата и костите. Осигурява по-силна имунна защита на организма.
В състава му влиза и витамин Д, който поддържа здравето на сърцето, костите и зъбите. Подпомага функцията на нервната, мускулната и имунната система.
Рибеното масло е богато на ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA).
Приемът на рибено масло е полезно за:
-
мозъчната дейност;
-
растежа и развитието на клетките;
-
нормалното кръвно налягане;
-
здравето на кожата;
-
плода при бременност;
-
загубата на тегло;
-
изгарянето на подкожни мазнини;
-
психичното здраве;
-
дълголетие.
Симптоми при липса на омега-3 мастни киселини:
-
сърдечни проблеми;
-
влошено зрение;
-
депресия;
-
суха и лющеща се кожа;
-
меки и чупливи нокти;
-
суха, тънка и изтощена коса;
-
липса на енергия, понижен тонус;
-
лоша концентрация;
-
проблеми с паметта;
-
повишаване на теглото.
Аншоа
Макар и с малки размери, рибата аншоа притежава много ценни хранителни качества. В състава ѝ има богато разнообразие от витамини (витамин А, витамин В5, витамин В6, тиамин, рибофламин, ниацин, кобалкамин, витамин Е, витамин К1) и минерали (желязо, калций, калий, натрий, магнезий, селен, фосфор, цинк). Дивата аншоа е естествено богата на протеини и омега-3 мастни киселини, които са жизненоважни за доброто здравословно състояние.