НИГАРИ натурален морски магнезий 100гр/ NIGARI

  • Код: 9380
  • 9,89лв.

ФАРМАЛАЙФ ДОСТАВЯ С
ЕКОНТ И СПИДИ
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: НА КУРИЕРА,
С КАРТА, PAYPAL, ПРЕВОД
  • Доверие и сигурност Гарантирано качество
  • Доверие и сигурност Защита за клиента
  • Доверие и сигурност Доверие и сигурност

Нигари е 100% натурален морски магнезий.

Той е изцяло от естествен произход под формата на кристали.

Нигари е произведен в Япония, спрямо най-високи стандарти за чистота и качество.

Името Нигари е свързано с японската дума за „горчиво“. В сравнение с магнезиевия хлорид на прах произведен в лабораторни условия вкусът на Нигари е приятен и много по-малко горчив, а това е от съществено значение, защото това е първият естествен морски магнезий на кристали, който може да приемате вътрешно.

Магнезиевите кристали се добиват в провинция Цинхай в Китай (Вътрешна Монголия), в защитена среда при надморска височина от 3700 до 4500 метра. След дехидратиране в солените езера се получава магнезиев хлорид естествено концентриран, без химическа обработка или добавки.Продуктът след това се пречиства в Япония до получаване на известните снежнобели кристали.

Основният компонент на нерафинираното Нигари е магнезиевия хлорид – повече от 95%, както и още над 100 други минерални соли и микроелементи.

Магнезиев Хлорид

Магнезият е минерал, от решаващо значение за доброто здраве, изпълняващ широка гама от биологични функции, като:

– Активирането на мускулите и нервите

– Създаването на енергия в тялото чрез активирането на аденозинтрифосфата (ATФ)

– Подпомага усвояването на белтъчините, въглехидратите и мазнините

– Служи като градивна единица за синтеза на РНК и ДНК

– Той също е прекурсор на невротрансмитери като серотонина

За съжаление малцина приемат достатъчно магнезий с диетата си в наши дни. А в същото време калцият се използва прекомерно и в големи количества. Това може да нанесе повече вреда, отколкото полза, тъй като е много важно да се постигне точният баланс между тези два минерала.

Ако имате твърде много калций, а недостатъчно магнезий –мускулите ви ще са предразположени към спазми, а това носи последствия, особено за сърцето. При недостиг на магнезий се наблудават ритъмни нарушения.

През последните 30 години на жените се казваше да приемат като добавка калций, за да избегнат остеопорозата. Много храни също бяха „подсилени” допълнително с калций, за предотвратяване на калциевия недостиг сред населението. Въпреки тези мерки делът на остеопорозата продължи да се увеличава.

Това е резултат от погрешното интерпретиране че съотношението калций към магнезий трябва да е 2:1. Оказва се че по-подходящото съотношение е 1:1.

Освен това калцият е прекурсор на възпалително действие, докато магнезият е ефективен противовъзпалителен нутриент. Ето защо е толкова важно да се поддържа правилно съотношението на магнезия към калция. И отново – твърде много калций без достатъчно количество магнезий всъщност може да допринесе за развитието на сърдечни проблеми.

Ползите от магнезия твърде често се пренебрегват. Противно на това, в което много хора вярват, не калция е най-нужния микроелемент за нас, а магнезия, който е изчезнал от нашия хранителен режим, заради преработването на зърнените култури, от една страна, а също така и поради интензивното земеделие. Други причини за недостиг на магнезий са рафинирането на солта, от което се губи голямо количество магнезий, консервантите, използвани в хранително-вкусовата промишленост, а също и консумацията на алкохол.

 Ежедневните ни нужди от магнезий са между 350-480мг. Магнезият не е лекарство, това е хранителна добавка,която е абсолютно необходима, тъй като пълната й липса е несъвместима с живота. Той е необходим за всички биохимични процеси в тялото, метаболизъм, синтез на нуклеинови киселини и протеини, и повечето функции, като клетъчното размножаване, производство на енергия, предаване на импулси в нервите. В последния случай, магнезият е дълбоко свързан с калция тъй като осигурява фиксирането му, и е една от основните храни на нервните клетки; във всички заболявания на нервната система (нервност, депресия, безсъние, тревожност…) се открива магнезиев дефицит.

 Магнезият е мощен антидепресант, който трябва да се предпочита пред някои лекарства със смъртоносни странични ефекти. Вече е доказано, че магнезият присъства във всички тъкани и органи. Участва в гладкото протичане на всички основни функции на организма, без изключение. Тъй като тялото все още няма резерви на магнезий се нуждае от постоянна доставка ежедневно, за да изпълнява своите физиологични нужди, в противен случай ще настъпят смущения .

 Хроничната умора и липсата на енергия, емоционални реакции, депресия, ускорен пулс, объркване, гняв, нервност, раздразнителност, неспособност за ясна мисъл, безсъние, мускулни спазми, тремор, конвулсии, чувствителност, прекомерна болка, съдови проблеми, втвърдяване на артериите, артрит, сърдечносъдови заболявания, съдови спазми, спазми, сърцебиене са една част от проблемите, когато магнезия е в недостатъчно количество.

Състав на Нигари:

Хранителна информация за 100 г

Магнезий 11500 мг

Калий 750 мг

Действие на Нигари

Установено е, че приема на Нигари е с много положително действие върху:

- тревожност и съпътстващите признаци: усещане за буца в гърлото, стягане в гърдите, сърцебиене, нарушения на съня и др.

- различни болки, без органно или функционално обяснение, които най-често са главоболие или мигрена, болки в гърба, мускулни и ставни болки.

- различни инфекции: магнезия е много мощен бактерицид (резултатите са изумителни).

- нервно-мускулната възбудимост, включително неконтролирани мускулни контракции в клепачите, мускулни крампи.

- хипертиреоидизъм: той е мощен регулатор на щитовидната жлеза

- рахит: активира костна алкална фосфатаза. Нигари е от ключово значение за усвояването на калция.

- Чернодробно увреждане: Нигари активира ензими за регенерация на захари.

- бременност: от 2-рия месец нуждата от магнезий обикновено се увеличава по време на бременността заради плода.

- тромбоза: Нигари активира тромбоцитите. Това е най-добрата анти-коагулант и анти-тромбин терапия.

- храносмилането: Нигари активира храносмилателните ензими.

- витамини: Витамин С е активен само в присъствието на магнезиеви йони.

- сърдечно-съдова система: магнезиевите йони помагат на кръвоносните съдове да се отпуснат. Нигари регулира ритъма на сърцето, стимулира добрия холестерол, намалява триглицеридите.

- живот на възрастните хора: с възрастта, съдържанието в кръвните клетки на магнезий има тенденцията да намалява. Нигари приеман редовно забавя стареенето на клетките и премахва свободните радикали.

- рани: Всяка рана е опасна пролука за нашествие на отрови и микроби. Тялото реагира незабавно чрез мобилизиране на локални антитела, левкоцити, макрофаги, които атакуват микробите. Всички рани трябва да бъдат лекувани вътрешно и външно с Нигари. Този метод не притежава недостатъците на алкохолните продукти, които частично некротизират клетките в раната, като по този начин възпрепятстват тяхното зарастване.

Няколко актуални изследвания показват, че човек, който приема недостатъчно количество магнезий, се намира в риск от развитие на диабет. Здравните проблеми, като инсулинова резистентност и диабет са силно свързани със затлъстяването, така че, контролирането на нивото на кръвната захар е ключов фактор в управлението на здравословно тегло. Дозировка: 20g Нигари в 1 литър вода – Напитката се държи в хладилник. Преди всяко хранене 150 – 200 ml.

 Нигари се консумира разтворен във вода – разтворът на нигари във вода наричаме “магнезиева вода”. Тук ще намерите начинът на приготвяне на магнезиева вода, както и обичайните дозировки при различни състояния.

Дозировка:

Препоръчителна дневна доза:

Възрастни и деца над 14 години

2 g. Нигари (две мерителни лъжички) на ден

Деца над 6 години

1 g. (една мерителна лъжичка) на ден

Съдържание на магнезий в дневната доза:

Възрастни – 2 g. Нигари – 230 mg. елементарен магнезий

Деца – 1 g. Нигари – 115 mg. елементарен магнезий

Осигурява 60% от препоръчителната дневна доза

Указания за употреба:

Приема се разтворен в 100 ml. вода или друга течност. За по-добър вкус добавете лимонов сок.

МАГНЕЗИЕВА ВОДА:

20 g Нигари в 1 литър вода – Напитката се държи в хладилник.

Преди всяко хранене 150 – 200 ml.

Нигари просто разредете в посочените пропорции и разбъркайте докато се смеси.Готовата напитка се държи в хладилник. Може да добавите лимонов сок или чай за да притъпите горчивата жилка на сместа и да я направи по-приятна за пиене.

Препоръката е да се пие една чаша магнезиева вода на ден. Най-добре е това да става на празен стомах сутрин, преди закуска.

 

 

Доставка от 4.90лв

България:
 

Фармалайф доставя с Еконт и Спиди:

 

Спиди, цена на доставка до офис на Спиди:

до 3кг: 4.90лв | над 3 до 5кг: 6.68лв

 

Еконт, цена на доставка до офис на Еконт:

до 1кг: 5.28лв | над 1 до 2кг: 5.79лв

 

Спиди, цена на доставка до Ваш адрес със Спиди:

до 1кг: 5.89лв | над 1 до 2кг: 7.38лв

 

Еконт, цена на доставка до Ваш адрес с Еконт:

до 1кг: 7.99лв | над 1 до 2кг: 9.58лв

 

 

Времето за доставка е 24-48 часа. Поръчките направени в събота и неделя се изпращат в понеделник. Цените са с включено ДДС.

 

Плащането на поръчката може да е по следните начини: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal или 4. По банков път

 

Опаковането на продуктите е дискретно в непрозрачен плик и без надписи за съдържанието

 

Доставката до Ваш адрес се извършва между 09:00 и 18:00 без събота и неделя. Еконт начислява такса наложен платеж: 1.2% за доставка до офис и 2.4% за доставка до адрес. При Спиди, посочените цени за доставка са крайни. Има възможност за допълнителна куриерска услуга "Фиксиран час на доставка", която се таксува +2.40лв с ДДС прибавени към стандартната цена за доставка

 

Защита за клиента. Всяка пратка има опция “Виж преди да платиш”

 

Доставката може да бъде до офис на куриера до поискване. Ако изберете доставка до офис, в полето за адрес напишете адреса на куриерския офис. Списъци с офиси на куриери:

Еконт, натиснете тук за списък с офисите на Еконт

Спиди, натиснете тук за списък с офисите на Спиди

 

 

Гърция:

 

Цена на доставка до цяла Гърция:

до 1кг: 6.59 евро (12.84 лв) | над 1 до 2кг: 8.31 евро (16.19 лв) | над 2 до 3 кг: 10.03 евро (19.54 лв) | над 3 до 4кг: 11.74 евро (22.89 лв) | над 4 до 5кг: 13.46 евро (26.24 лв) | над 5 до 6кг: 15.18 евро (29.59 лв) | над 6 до 7кг: 16.89 евро (32.91 лв) | над 7 до 8кг: 18.60 евро (36.26 лв) | над 8 до 9кг: 20.32 евро (36.61 лв) | над 9 до 10кг: 22.04 евро (42.96 лв)

 

Време за доставка: до 3 работни дни за континентална Гърция и до 4 работни дни за островите

 

Плащането на поръчката може да е по три начина: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Румъния:

 

Цена на доставка до Румъния:

до 1кг: 16 лв | над 1 до 5кг: 22 лв | над 5 до 7кг: 28 лв | над 7 до 10кг: 31 лв | над 10 до 20кг: 50 лв | над 20 до 30кг: 59 лв | над 30 до 40кг: 71 лв | над 40 до 50кг: 80 лв

 

Време за доставка: до 2 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по три начина: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal. На куриера се заплаща в румънски леи по курс 1лв = 2.352 леи (всеки ден цените на продуктите в леи се изчисляват автоматично според актуалния курс). Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Германия и Австрия:

 

Цена на доставка:

до 5кг: 16.85 евро (33 лв) | над 5 до 10кг: 19.94 евро (39 лв)

 

Време за доставка: до 5 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Полша, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия:

 

Цена на доставка:

до 2кг: 22.17 евро (43.36 лв) | над 5 до 10кг: 24.27 евро (47.47 лв) | над 5 до 10кг: 26.38 евро (51.57 лв)

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Испания (континентална), Белгия, Дания, Италия, Люксембург, Франция, Холандия:

 

Цена на доставка:

до 2кг: 24.27 евро (47.47 лв) | над 5 до 10кг: 25.91 евро (50.68 лв) | над 10 до 20 кг: 28.47 евро (55.68 лв)

 

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Великобритания, Естония, Ирландия, Латвия, Литва, Финландия, Португалия (континентална):

 

Цена на доставка:

до 5кг: 39.76 евро (77.78 лв) | над 5 до 10кг: 43.64 евро (85.36 лв)

 

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

 

Сигурни плащания

Коректност и доверие

Онлайн Аптека Фармалайф

 


Напиши мнение

    Лошо           Добро