ЛАКТУС сироп за разхлабване 200мл., LACTUS

  • Марка:
  • Код: 204222
  • 7,09лв.

ФАРМАЛАЙФ ДОСТАВЯ С
ЕКОНТ, СПИДИ, РАПИДО
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: НА КУРИЕРА,
С КАРТА, EPAY, PAYPAL, ПРЕВОД
  • Доверие и сигурност Гарантирано качество
  • Доверие и сигурност Защита за клиента
  • Доверие и сигурност Доверие и сигурност

Лактус е слабително лекарство, повлияващо също черния дроб и чревния тракт.

Лактус се използва:

- Без лекарско предписание при запек, който не може да се коригира в достатъчна степен чрез диета с целулозни храни и други общоприети мерки за регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво;

- При заболявания, които изискват улеснена дефекация (хемороиди, след операции на дебело черво или ануса);

- По лекарско предписание за профилактика и лечение на портално-системно обусловена енцефалопатия (ПСЕ) (смущения в мозъчната функция вследствие на хронично чернодробно заболяване, особено при чернодробна цироза).


НЕ употребявайте Лактус:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към лактулоза или към някоя от другите съставки на това лекарство;

Ако имате оплаквания като коремна болка, повръщане и висока температура. Това може да е признак на сериозно заболяване - чревна непроходимост (илеус) или стомашно-чревно възпаление. При такива оплаквания трябва да се консултирате незабавно с личния лекар.

Обърнете специално внимание при употребата на Лактус
Вие, не трябва да приемате Лактус, ако имате водно-електролитен дисбаланс (загуба на течности и соли).
Вие трябва да се консултирате с личния лекар и да бъдете прегледани преди началото на лечението, ако страдате от запек продължително време, тъй като хроничните смущения на чревната перисталтика и/или намалена дефекация могат да бъдат симптом на по-сериозно заболяване.

Забележка:
Информация за диабетици и пациенти с други нарушения на въглехидратния метаболизъм: Заради начина на производство, това лекарство съдържа малки количества лесносмилаеми въглехидрати. Все пак, тяхната абсорбция от червата в организма е сравнително ниска, което означава, че те почти нямат хранителна стойност.
Трябва да имате предвид, че 100 ml Лактус съдържа максимум 17 g лесносмилаеми въглехидрати, като фруктоза (плодова захар), галактоза и лактоза (млечна захар), чиито еквивалент са максимум 1,4 ХЕ (хлебни единици).

Деца
Тъй като наследствена непоносимост към фруктоза при кърмачета и малки деца може все още да не е диагностицирана, те не трябва да приемат Лактус преди консултация с личния лекар.

Прием на други лекарства
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Лактус може да увеличи загубата на калий, предизвикана от други лекарства, приемани по същото време, като: диуретици, кортикостероиди и амфотерацин Б (лекарство използвано за лечение на гъбички).
Пациенти страдащи от недостиг на калий са по-чувствителни към сърдечни гликозиди (напр. дигитоксин).

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Няма налични данни за вредни ефекти при прием на лактулозата по време на бременност и кърмене. Лактус може да бъде използван, по време на бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини
Лактус не повлиява усещанията, способността за вземане на решения или реакциите, т.е. в частност способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация за някои от съставките на Лактус
Това лекарство съдържа фруктоза, галактоза и лактоза. Ако Вашият лекар Ви е предупредил, че имате непоносимост към определени захари, моля консултирайте се с него преди употребата му.

Дозировка:
Винаги приемайте Лактус точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Моля имайте също предвид, че след приемане на съответната препоръчана в тази листовка или предписана от Вашия лекар доза Лактус, е необходимо известно време преди лекарството да започне да действа. Желаният ефект при различните пациенти настъпва, в зависимост от индивидуалните особености, по различно време. Слабителният ефект може да се прояви след 2 до 10 часа при някои пациенти, но ако приетата доза е недостатъчна първата дефекация може да бъде едва след 1 до 2 дни.
Дозировката на Лактус трябва да бъде определена в зависимост от състоянието на пациента (терапевтичните показания), които ще бъдат лекувани. Дозировките посочени в тази листовка са само препоръчителни и трябва да бъдат адаптирани, когато това е необходимо, за да се постигне желаният ефект.

Освен, ако Вашият лекар не ви е предписал друго, обичайната доза на Лактус е:
Запек (констипация)
Възрастни

5-10 g веднъж до два пъти дневно (еквивалентни на 7,5 - 15 ml Лактус).

Деца
3-6 g веднъж до два пъти дневно (еквивалентни на 4,5 - 9 ml Лактус).

Препоръчително е, особено в началото на лечението на запек, да се приема по-висока доза Лактус. Тази висока начална доза обаче, може след 3-4 дни постепенно да се намали.

Портално-системно обусловена енцефалопатия, т.е. мозъчно увреждане поради чернодробно заболяване.
Възрастни
В началото лечението на възрастни с портално-системно обусловена енцефалопатия трябва да започне с 5-10 g (еквивалентни на 7,5 - 15 ml Лактус) 3-4 пъти дневно, като дозата постепенно се увеличава до 20-30 g (еквивалентни на 30 - 45 ml Лактус) 3-4 пъти дневно, така че да се предизвикат две или три меки дефекации на ден.

Деца
Няма налична информация за употребата на това лекарство от деца.

10 ml от това лекарство съдържат максимум 1,7 g лесносмилаеми въглехидрати, като фруктоза (плодова захар), галактоза и лактоза (млечна захар) (виж също: Обърнете специално внимание при лечението с Лактус и: Важна информация за някои от съставките на Лактус).

Начин на приложение:
Отмерете необходимото количество Лактус, след това го смесете с вода или гореща напитка, например кафе или чай, или го разбъркайте с кисело мляко, мюсли за закуска или полутвърда храна.
Можете да приемате Лактус с или без храна. При случаите, когато е постигнато успешно лечение на запек с еднократна доза Лактус е установено, че е най-добре тя да се приема сутрин, след закуска.

Продължителност на лечение:
Продължителността на лечението зависи от тежестта на симптомите и индивидуалните нужди на пациента.

Ако мислите, че ефектът на Лактус е много силен или много слаб, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте приели повече от необходимата доза Лактус
Приемът на голямо количество Лактус може да предизвика гадене, повръщане, диария, дехидратация и загуба на електролити (основно калий и натрий), което трябва да се коригира с помощта на подходящи лекарства, когато е необходимо.
В случай на предозиране и поява на такива симптоми информирайте лекуващия Ви лекар. Той/тя ще прецени дали се нуждаете от някакво специфично лечение.

Ако сте пропуснали да приемете Лактус
Дори и да сте приели препоръчаната доза Лактус, е необходимо известно време, за да бъде постигнат желания ефект (виж също т. 3: Как да приемате Лактус).
Ако сте приели твърде малко количество Лактус, може да е необходимо повече от обичайното време, за да се появи желания ефект, като дори може да не се наблюдава никакъв ефект от провежданото лечение.
Ако сте пропуснали да приемете необходимата доза Лактус, продължете с лечението така, както е предписано, без да увеличавате дозата по Ваша преценка. Ако имате съмнения или въпроси, консултирайте се с лекуващия Ви лекар или фармацевт.

Ако сте спрели приема на Лактус
Ако прекъснете или спрете лечението с Лактус предварително, е възможно да не се получи желания ефект или да настъпи влошаване на лекуваните симптоми. Затова, ако мислите да прекъснете или спрете лечението, моля консултирайте се с лекуващия Ви лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции
Като всички лекарства, Лактус може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

За оценка на честота на нежеланите ефекти се използва следната класификация:

Много чести: При повече от 1 на 10 лекувани с това лекарство пациенти;

Чести: При по-малко от 1 на 10 и при повече от 1 на 100 с това лекарство пациенти;

Нечести: При по-малко от 1 на 100 и при повече от 1 на 1000 с това лекарство пациенти;

Редки: При по-малко от 1 на 1000 и при повече от 1 на 10 000 с това лекарство пациенти;

Много редки: При по-малко от 1 на 10 000 с това лекарство пациенти;

С неизвестна честота: От наличните данни не може да бъде направена оценка.

Стомашно-чревни нарушения

  • Много чести: Средни дози може да предизвикат коремна болка или прекомерно отделяне на газове (флатуленция) в началото на лечението. Високи дози могат да предизвикат гадене, повръщане и диария, придружена от водно-електролитен дисбаланс.

Нарушения на метаболизма и храненето

  • Редки: Има съобщения за хипернатриемия (повишаване на серумните нива на натрия) по време на лечението на мозъчно увреждане, поради хронично чернодробно заболяване (портално-системно обусловена енцефалопатия);
  • С неизвестна честота: Продължителната употреба на Лактус в дози предизвикващи постоянно изпразване на червата може да бъде придружено от водно-електролитен дисбаланс и типични за лекарствата със слабително действие ефекти (увеличена загуба на калий, натрий и течности).

Важни нежелани реакции или симптоми, за които трябва да наблюдавате, и какви мерки за лечението им трябва да се предприемат
Възможните нежеланите лекарствени реакции, които могат да се наблюдават в началото на лечението с Лактус са умерени коремни болки и прекомерно отделяне на газове (флатуленция) и обикновено отзвучават спонтанно по време на лечението.
Диария и последващата загуба на вода и електролити, които обикновено се срещат при прием на високи дози Лактус, може да се лекуват с подходящи лекарства, които да възстановят загубата на вода, калиеви и натриеви соли. В такива случаи следва дозата на Лактус също да бъде намалена.

Ако получите някоя от посочените по-горе нежелани реакции, моля информирайте лекуващия Ви лекар. Той/тя ще прецени дали е необходимо да се намали дозата на Лактус, или в редки случаи да се спре лечението.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Състав:

Какво съдържа Лактус
Активното веществое лактулоза.
100 ml сироп съдържа 66,7 g лактулоза.
Сродни (съпътстващи) захари - лактоза, фруктоза, галактоза.
Помощни вещества: Пречистена вода.

Доставка от 4.85лв

България:
 

Фармалайф доставя с Еконт и Спиди:

 

Спиди, цена на доставка до офис на Спиди:

до 3кг: 4.85лв | над 3 до 5кг: 6.63лв

 

Еконт, цена на доставка до офис на Еконт:

до 1кг: 5.28лв | над 1 до 2кг: 5.79лв | над 2 до 5кг: 6.30лв

 

Спиди, цена на доставка до Ваш адрес със Спиди:

до 1кг: 5.89лв | над 1 до 2кг: 7.38лв | над 2 до 5кг: 8.18лв

 

Еконт, цена на доставка до Ваш адрес с Еконт:

до 1кг: 8.03лв | над 1 до 2кг: 9.58лв | над 2 до 5кг: 11.74лв

 

 

Времето за доставка е 24-48 часа. Поръчките направени в събота и неделя се изпращат в понеделник. Цените са с включено ДДС.

 

Плащането на поръчката може да е по следните начини: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal или 4. По банков път

 

Опаковането на продуктите е дискретно в непрозрачен плик и без надписи за съдържанието

 

Доставката до Ваш адрес се извършва между 09:00 и 18:00 без събота и неделя. Еконт начислява такса наложен платеж: 1.2% за доставка до офис и 2.4% за доставка до адрес. При Спиди, посочените цени за доставка са крайни. Има възможност за допълнителна куриерска услуга "Фиксиран час на доставка", която се таксува +2.40лв с ДДС прибавени към стандартната цена за доставка

 

Защита за клиента. Всяка пратка има опция “Виж преди да платиш”

 

Доставката може да бъде до офис на куриера до поискване. Ако изберете доставка до офис, в полето за адрес напишете адреса на куриерския офис. Списъци с офиси на куриери:

Еконт, натиснете тук за списък с офисите на Еконт

Спиди, натиснете тук за списък с офисите на Спиди

 

 

Гърция:

 

Цена на доставка до цяла Гърция:

до 1кг: 6.59 евро (12.84 лв) | над 1 до 2кг: 8.31 евро (16.19 лв) | над 2 до 3 кг: 10.03 евро (19.54 лв) | над 3 до 4кг: 11.74 евро (22.89 лв) | над 4 до 5кг: 13.46 евро (26.24 лв) | над 5 до 6кг: 15.18 евро (29.59 лв) | над 6 до 7кг: 16.89 евро (32.91 лв) | над 7 до 8кг: 18.60 евро (36.26 лв) | над 8 до 9кг: 20.32 евро (36.61 лв) | над 9 до 10кг: 22.04 евро (42.96 лв)

 

Време за доставка: до 3 работни дни за континентална Гърция и до 4 работни дни за островите

 

Плащането на поръчката може да е по три начина: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Румъния:

 

Цена на доставка до Румъния:

до 1кг: 16 лв | над 1 до 5кг: 22 лв | над 5 до 7кг: 28 лв | над 7 до 10кг: 31 лв | над 10 до 20кг: 50 лв | над 20 до 30кг: 59 лв | над 30 до 40кг: 71 лв | над 40 до 50кг: 80 лв

 

Време за доставка: до 2 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по три начина: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal. На куриера се заплаща в румънски леи по курс 1лв = 2.352 леи (всеки ден цените на продуктите в леи се изчисляват автоматично според актуалния курс). Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Германия и Австрия:

 

Цена на доставка:

до 5кг: 16.85 евро (33 лв) | над 5 до 10кг: 19.94 евро (39 лв)

 

Време за доставка: до 5 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Полша, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия:

 

Цена на доставка:

до 2кг: 22.17 евро (43.36 лв) | над 5 до 10кг: 24.27 евро (47.47 лв) | над 5 до 10кг: 26.38 евро (51.57 лв)

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Испания (континентална), Белгия, Дания, Италия, Люксембург, Франция, Холандия:

 

Цена на доставка:

до 2кг: 24.27 евро (47.47 лв) | над 5 до 10кг: 25.91 евро (50.68 лв) | над 10 до 20 кг: 28.47 евро (55.68 лв)

 

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Великобритания, Естония, Ирландия, Латвия, Литва, Финландия, Португалия (континентална):

 

Цена на доставка:

до 5кг: 39.76 евро (77.78 лв) | над 5 до 10кг: 43.64 евро (85.36 лв)

 

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

 

Сигурни плащания

Коректност и доверие

Онлайн Аптека Фармалайф

 


Напиши мнение

    Лошо           Добро