МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИД кристали за пиене 500гр.

 • МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИД кристали за пиене 500гр.
 • Код: 9163
 • 19,99лв.

ФАРМАЛАЙФ ДОСТАВЯ С
ЕКОНТ, СПИДИ, РАПИДО
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: НА КУРИЕРА,
С КАРТА, EPAY, PAYPAL, ПРЕВОД
 • Предишен продукт

  Нейчъръл Факторс - Калций & магнезий + витамин D3 376 mg 90 капсули, Natural Factors - Calcium, Magnesium and Vitamin D3
 • Следващ продукт

  Нейчърс Уей - Магнезиев комплекс, 250 mg 100 капсули , Nature’s Way Magnesium Complex
 • Доверие и сигурност Гарантирано качество
 • Доверие и сигурност Защита за клиента
 • Доверие и сигурност Доверие и сигурност

МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИД кристали за пиене 500гр.

Магнезиевият хлорид е натурална форма на магнезия, която присъства в моретата и океаните. При разтваряне във вода, магнезиевият хлорид приема йонна форма - отличен, лесно усвоим източник на магнезий в човешкия организъм.

Магнезиевият хлорид с висока чистота (напр. фармакопейно качество) е прекрасен източник на магнезий за човешкия организъм и може да се използва за:

- орално суплементиране (разтворен във вода);

- добавяне към вода за къпане/накисване във вана или друг съд;

- трансдермално - домашно приготвено магнезиево олио.

Магнезиевият хлорид е кофактор в над 300 ензимни системи в човешкия организъм и допринася за:

- намаляване на умората и отпадналостта;

- електролитния баланс;

- нормалния метаболизъм и производството на енергия;

- функционирането на нервната система;

- нормалния синтез на протеини;

- нормалната психологическа функция;

- формирането на костна тъкан;

- поддържането на здрави зъби;

- процеса на клетъчно делене;

- контрола на нивото на кръвната захар.

Защо да използваме Магнезиев хлорид като хранителна добавка?

 • Допринася за нормалното функциониране на нервната система и нормалната психологическа функция

Дори лек недостиг на магнезий може да причини увеличена чувствителност към звук, нервност, раздразнителност, умствена депресия, объркване, потрепервания, треперене, безпокойство и безсъние. Магнезият често е най-доброто решение при депресия, проблеми със съня, емоционални разстройства и неврологични заболявания, защото има силно успокоително и питателно въздействие върху нервната система.

Специалисти потвърждават положителни резултати от суплементиране с магназий при деца с ХРНВ (ADHD).

 • За нормална мускулна функция и контракция, включително на сърдечния мускул

Над една трета от магнезия в човешкото тяло се намира в мускулите. Магнезият регулира мускулната контракция. Изследвания показват, че недостигът на магнзий води до схващания и мускулни болки.

Ниските нива на магнзий се свързват също със сърдечни аритмий и повишено кръвно налягане.

Допринася за нормалния синтез на протеини

Магнезият е необходим за синтеза на ДНК, РНК, протеини и глутатион.

 • Формиране на костната тъкан

Магнезият участва в процеса на формиране на костите и влияе върху действието на остеобластите и остеокластите. Също така влияе върху концетрацията на паратироидния хормон и активната форма на витамин Д, които са основни регулатори на костната хомеостаза. Необходим е за възприемането, транспортирането и метаболизма на калция.

Изследвания показват, че с приема на магнезий се подобрява костната плътност.

Ниски нива на магнезий и ниско съотношение магнезий-калций се свързват с повишен риск за развитие на ппарадонтоза и влошено състояние на зъбите.

 • Магнезият има роля в клетъчното делене

Ниските нива на магнезий се свързват с увеличаване на оскидативния стрес и намалената клетъчна пролиферация. При дългосрочна инкубация на човешки фибробласти в условия на магнезиев дефицит, те проявяват характеристики на многократн по-стари клетки.

 • Магнезий и Диабет тип 2

Магнезиевият дефицит е често срещан при болни от дибает тип 2. Магнезият участва в много ензимни системи, отговорни за глюкозната хомеостаза. Влияе на секрецията на инсулин и на възприемането на глюкозата от клетките. Недостигът на магнезий инхибира острата фаза на отделяне на инсулин в случай на глюкозно предизвикателство.

Дефицитът на магнезий се свързва с инсулиновата резистентност, а суплементирането с магнезий се свързва с понижена нужда от исулин и подобрено отстраняване на глюкозата при пациенти с диабет. Магнезиевият хлорид подобрява способността на бета-клетките да компенсират изменението в инсулиновата чувствителност.

Съдържание:

Магнезиев хлорид хексахидрат (фармакопейно качество)

 

Съдържание в дневната доза:

За възрастни: 180 mg

За деца: 90 mg

Начин на употреба:

За възрастни и деца над 14 г.: 1500 mg (1 кафена лъжичка)

За деца над 6 г.: 750 mg (1/2 кафена лъжичка)

Да се приема разтворен във вода или друга течност.

Как да си направим магнезиево олио?

Магнезиевото олио се приготвя от 1 част магнезиев хлорид и 2 части вода. Някои рецепти предлагат съотношение 1:1 (лично аз точно това използвам), но като за начало, докато кожата не е свикнала, предлагам концентрацията да бъде малко по-слаба.

Нужни са:

Магнезиев хлорид - хранителна добавка - 100 гр.

200 грама (т.е. 200 мл) чиста вода (най-добре дестилирана или дейонизирана - може да се купи на всяка бензиностанция).

Малка тенджерка за подгряване на водата.

Пластмасова сламка (или лъжичка от пластмаса или дърво).

Стъклена паничка или буркан.

Празна, добре измита бутилка с пулверизатор - най-добре да е от тъмно стъкло.

Прилагайки горната рецепта, ще получите ок. 230 мл магнезиево олио. Лесно е да се забележи, че в рецептата няма нито грам олио! Получената течност, обаче, има консистенция на олио - когато я нанасяме върху кожата, ще усетим мазно хлъзгане, сякаш след детско олио. Оттам идва и наименованието: магнезиево олио. Това е истински подмладяващо и разкрасяващо козметично средство.

Изсипете в паничка измерения магнезиев хлорид, подгрейте дестилираната вода и я добавете солта. Разбъркайте със сламка, докато магнезиевата сол се разтвори. Готово! Охладете, пресипете в бутилката и ползвайте на воля.

Хранителна добавка! Да не се превишава препоръчаната денвна доза! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място, недостъпно от малки деца! Да се съхранява на сухо място, в плътно затворена опаковка!

Опаковка: 500 гр.

Доставка от 4.85лв

България:
 

Фармалайф доставя с Еконт и Спиди:

 

Спиди, цена на доставка до офис на Спиди:

до 3кг: 4.85лв | над 3 до 5кг: 6.63лв

 

Еконт, цена на доставка до офис на Еконт:

до 1кг: 5.28лв | над 1 до 2кг: 5.79лв | над 2 до 5кг: 6.30лв

 

Спиди, цена на доставка до Ваш адрес със Спиди:

до 1кг: 5.89лв | над 1 до 2кг: 7.38лв | над 2 до 5кг: 8.18лв

 

Еконт, цена на доставка до Ваш адрес с Еконт:

до 1кг: 8.03лв | над 1 до 2кг: 9.58лв | над 2 до 5кг: 11.74лв

 

 

Времето за доставка е 24-48 часа. Поръчките направени в събота и неделя се изпращат в понеделник. Цените са с включено ДДС.

 

Плащането на поръчката може да е по следните начини: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal или 4. По банков път

 

Опаковането на продуктите е дискретно в непрозрачен плик и без надписи за съдържанието

 

Доставката до Ваш адрес се извършва между 09:00 и 18:00 без събота и неделя. Еконт начислява такса наложен платеж: 1.2% за доставка до офис и 2.4% за доставка до адрес. При Спиди, посочените цени за доставка са крайни. Има възможност за допълнителна куриерска услуга "Фиксиран час на доставка", която се таксува +2.40лв с ДДС прибавени към стандартната цена за доставка

 

Защита за клиента. Всяка пратка има опция “Виж преди да платиш”

 

Доставката може да бъде до офис на куриера до поискване. Ако изберете доставка до офис, в полето за адрес напишете адреса на куриерския офис. Списъци с офиси на куриери:

Еконт, натиснете тук за списък с офисите на Еконт

Спиди, натиснете тук за списък с офисите на Спиди

 

 

Гърция:

 

Цена на доставка до цяла Гърция:

до 1кг: 6.59 евро (12.84 лв) | над 1 до 2кг: 8.31 евро (16.19 лв) | над 2 до 3 кг: 10.03 евро (19.54 лв) | над 3 до 4кг: 11.74 евро (22.89 лв) | над 4 до 5кг: 13.46 евро (26.24 лв) | над 5 до 6кг: 15.18 евро (29.59 лв) | над 6 до 7кг: 16.89 евро (32.91 лв) | над 7 до 8кг: 18.60 евро (36.26 лв) | над 8 до 9кг: 20.32 евро (36.61 лв) | над 9 до 10кг: 22.04 евро (42.96 лв)

 

Време за доставка: до 3 работни дни за континентална Гърция и до 4 работни дни за островите

 

Плащането на поръчката може да е по три начина: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Румъния:

 

Цена на доставка до Румъния:

до 1кг: 16 лв | над 1 до 5кг: 22 лв | над 5 до 7кг: 28 лв | над 7 до 10кг: 31 лв | над 10 до 20кг: 50 лв | над 20 до 30кг: 59 лв | над 30 до 40кг: 71 лв | над 40 до 50кг: 80 лв

 

Време за доставка: до 2 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по три начина: 1. Плащане на куриера при получаване (наложен платеж) или 2. Плащане с кредитна или дебитна карта или 3. PayPal. На куриера се заплаща в румънски леи по курс 1лв = 2.352 леи (всеки ден цените на продуктите в леи се изчисляват автоматично според актуалния курс). Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Германия и Австрия:

 

Цена на доставка:

до 5кг: 16.85 евро (33 лв) | над 5 до 10кг: 19.94 евро (39 лв)

 

Време за доставка: до 5 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Полша, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия:

 

Цена на доставка:

до 2кг: 22.17 евро (43.36 лв) | над 5 до 10кг: 24.27 евро (47.47 лв) | над 5 до 10кг: 26.38 евро (51.57 лв)

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Испания (континентална), Белгия, Дания, Италия, Люксембург, Франция, Холандия:

 

Цена на доставка:

до 2кг: 24.27 евро (47.47 лв) | над 5 до 10кг: 25.91 евро (50.68 лв) | над 10 до 20 кг: 28.47 евро (55.68 лв)

 

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

Великобритания, Естония, Ирландия, Латвия, Литва, Финландия, Португалия (континентална):

 

Цена на доставка:

до 5кг: 39.76 евро (77.78 лв) | над 5 до 10кг: 43.64 евро (85.36 лв)

 

Време за доставка: до 8 работни дни

 

Плащането на поръчката може да е по два начина: 1.  Плащане с кредитна или дебитна карта или 2. PayPal. На куриера се заплаща в евро и сумата се изчислява по фиксинга 1 евро = 1.95583 лева. Възможни са разлики в курса при електронно плащане според условията на съответната платежна система. Цените са с включено ДДС

 

 

 

Сигурни плащания

Коректност и доверие

Онлайн Аптека Фармалайф

 


Напиши мнение

    Лошо           Добро