Общи условия и Политика за защита на личните данни

 

Уважаеми клиенти, моля прочетете внимателно Общите условия за използване на фармацевтичния сайт на Pharmalife®. Общите условия уреждат взаимоотношенията между Фармалайф България ООД / Pharmalife Bulgaria Ltd наричан по-долу Pharmalife, съдържанието на фармацевтичния сайт разположен на уебадрес www.pharmalife.bg наричан Сайт и всеки един посетител достъпил фармацевтичния сайт www.pharmalife.bg наричан Клиент.  
 

Ако използвате Сайта www.pharmalife.bg, както и ако използвате всеки един линк, банер или бутон, се счита, че се съгласявате и приемате настоящите Общи условия.

 

Фармалайф България ООД / Pharmalife Bulgaria Ltd e дружество със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. Димитър Талев 15, вписано в Агенция по вписванията с ЕИК: 201899627.

 

Pharmalife притежава Разрешение за търговия на дребно с лекарствени продукти от Изпълнителната агенция по лекарствата според Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

 

Pharmalife притежава Разрешително за търговия по интернет с лекарствени продукти без лекарско предписание издадено от Изпълнителната агенция по лекарствата.

 

Pharmalife е регистриран администратор на лични данни.

 

Сайтът не предлага лекарствени средства отпускани по лекарско предписание и Сайтът не съдържа и не рекламира лекарствени средства отпускани по лекарско предписание. Pharmalife не носи отговорност за самоволно решение на Клиент да поръча лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание. В случай на такава поръчка Pharmalife не е обвързан с Клиента или трето лице, ще счита поръчката за невалидна и ще я игнорира. Ако Клиент забележи в Сайта лекарствено средство отпускано по лекарско предписание следва да сигнализира на телефон 0888872503 или на e-mail: office@pharmalife.bg. Сайтът предлага продажба на лекарства без лекарско преписание само с доставка до България, но не и извън България.

 

В случай на възникване на проблеми при употребата на лекарствен продукт без лекарско предписание е необходимо Клиентът да се консултира  с лекуващия си лекар.

 

Pharmalife чрез Сайта не поставя диагнози, не дава предписание за лечение, не дава указания за лечебен курс. Изброените могат да бъдат назначени единствено от лекар. Pharmalife не носи отговорност за самолечение от Клиент.

 

  1. Правила за използване:

Не е позволено съдържанието на Сайта да бъде копирано, публично разпространявано или използвано за каквато и да било идеална или търговска цел. Използването на публикуваната в Сайта информация в други сайтове е забранена. Информацията в Сайта е под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на законовите разпоредби.

 

  1. Ограничение на отговорността:

Pharmalife не носи отговорност за точността и целостта на публикуваната информация. Същата е получена от публични източници, бюлетини и предоставена от производители или дистрибутори на продукти.  Възможно е в сайта да има остаряла информация. Pharmalife не поема отговорност да я обновява, докато не получи обновена информация от публични източници, бюлетини, производители или дистрибутори на продукти. Някоя от информацията публикувана в сайта е възможно да се отнася до продукти, които не се предлагат в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас от секцията Контакти.

 

Чрез Сайта може да се получи фармацевтична консултация и информация за продукт, доколкото такава се съдържа в листовката на продукта и друга публично обявена от производителя/дистрибутора информация. Pharmalife не носи отговорност за точността и верността на информацията за продуктите. Информацията е създадена и получена от трети лица и източници извън Сайта. Pharmalife не носи отговорност за наличното активно вещество и субстанции в продукт. Наличието на вещества и субстанции е изцяло отговорност на производителя и/или дистрибутора, от които е доставен продукта. 

 

Сайтът предоставя данни, които имат само и единствено информативен характер и не следва да се считат за предписание или мотив за определено поведение. Pharmalife не носи отговорност за лични и междуличностни проблеми следствие употреба информацията в Сайта.

 

Pharmalife и неговите доставчици и трети лица не носят отговорност при никакви обстоятелства за щети включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на сайта. Това ограничение на отговорността е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Pharmalife за възможност да възникнат такива щети. В случай, че в следствие на използването на Сайта, или информация от него доведе до възникването на щети, за които е необходимо сервизиране, ремонт на оборудване или софтуер, Клиентът поема цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените щети.

 

Pharmalife не носи отговорност за загуба на пълно или частично количество данни, поради технически фактори или поради човешка грешка, следствие на което не носи отговорност. Pharmalife не гарантира и не се задължава да осигури непрекъсната работа на сайта или без възникване на грешки включително ползването на услугата за електронно пазаруване.

 

Използването на връзки и банери към други сайтове е собствен риск на Клиента и Pharmalife не носи отговорност за възникнали щети от това. Pharmalife не е собственик и не управлява сайтове на трети лица и не носи отговорност за тяхното съдържание. Ако клиент забележи затруднение след зареждане на линк или банер може да съобщи през секцията Контакти в Сайта.

 

  1. Политика за защита на личните данни.

Фармалайф взима необходимите мерки за да съхрани личните данни на своите клиенти, като се съобразява с  Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите актове по прилагането му.

Информация за това какви Ваши лични данни обработваме:

 

За да можем да изпълним Вашата поръчка за доставка на продукти, Вие ни предоставяте следните данни:

- имена

- адрес за доставка

- имейл адрес

- телефонен номер

 

Тези данни ние ги запазваме и използваме по следния начин:

 

- имейл адресът е необходим , за да изпратим потвърждение за получаване на поръчката Ви; информация за Общи условия и политики; информация за обновяване на статуса на поръчката – например „Поръчката се обработва” или „Очаква допълнителна информация” или съобщение от служител; информация за номер на товарителница.

 

- имената, адресът на доставка и телефонния номер запазваме и препращаме на куриерската фирма, която доставя пратката. Тези данни са задължителни за куриерската фирма за да може да извърши услугата доставка на пратка до Ваш адрес или до офис на куриера. Вие може да получите SMS или телефонно обаждане или съобщение в мобилна апликация  от съответната  куриерска фирма, което ще Ви даде възможност да промените часа и/или мястото на доставката или да бъдете информирани относно доставката. Съгласието за предоставяне на тези данни на куриерската фирма е неотменна съставна част от договорните отношения с Pharmalife.bg. Не съществува възможност за отказ от тази точка. Повече информация за цени и срок на доставка можете да намерите в страницата „Доставка“.

 

Тези данни ние ги запазваме и използваме, като са получени от следните функционалности на сайта Pharmalife.bg :

- имена, адрес за доставка, имейл адрес и телефонен номер получени от страницата за поръчка от регистриран потребител;

- имена, адрес за доставка, имейл адрес (по желание) и телефонен номер получени от страницата за поръчка, като нерегистриран потребител (гост);

- телефонен номер от менюто „Изпратете ни телефонен номер за да поръчате” от продуктова страница. На следващ етап наш служител се свързва с вас за да предоставите и имена и адрес за доставка. В този случай данните телефонен номер, имена и адрес ги предоставяме на куриерска фирма.

- имейл адрес за менюто „Уведомете ме на имейл за нова наличност” от продуктова страница, когато наличността на продукта е изчерпана. В този случай ще ви изпратим имейл писмо с информация, когато има нова наличност от продукта.

- едно име или имена получени от продуктовата страница, меню Напиши мнение за продукт. Pharmalife.bg няма изискване за коректност в написаното име в менюто Напиши мнение;

 

Можем да Ви изпращаме информация за продукти или рекламни кампании на посочения при поръчката от Вас имейл адрес. Можете да откажете обработката и използването на Вашите лични данни с рекламна цел по всяко време, посредством линка за отписване в съобщението, от менюто на Вашия профил в Pharmalife.bg или като се свържете с нас от страницата Контакти.

Можем да ви изпращаме информация на имейл адрес във връзка с уточнения за прием на продукт, дали е наличен и друга информация свързана с обслужване на клиенти. Можем да ви изпращаме на имейл адрес запитване за оценка на нашето обслужване и/или на закупен от нас продукт.

 

Pharmalife.bg автоматично събира Вашият IP адрес с цел предотвратяване на измами (извършена злоупотреба чрез машинна или автоматизирана обработка).

 

Стандарти за сигурност:

 

При трансфера на данни използваме така наречената SSL-система за сигурност (Secure Socket Layer). Това е протокол, който осигурява криптиране на връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител). Вашите лични данни като име, адрес, телефон достигат нашия сървър в неразбираем за неупълномощени лица код. Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп.Това, че данните Ви се предават кодирано, може да разберете от изображението на катинар в  статус-линия на Вашия браузър непосредствено преди името на сайта ни.

 

Уеб анализ:

 

Google Analytics:

Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб-анализи на Google Inc. ("Google"). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и осъществяват анализа на употребата на сайта. Събраната с бисквитките информация за Вашата употреба на сайта по правило се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. В случаи на активиране на IP-анонимизацията за тази уеб страница, Вашият IP-адрес се съкращава предварително от Google в рамките на държавите-членки на ЕС и на други държави, ратифицирали договора за Европейската икономическа зона. Вашият пълен IP-адрес се предава само в извънредни случаи на сървър в САЩ , където се съкращава. Google използва тези данни по поръчка на собственика на този уебсайт, за да анализира Вашия начин на ползване, за да подготви доклади за активността в уебсайта и за да изпълни други възложени му от собственика услуги, свързани с използването на сайта и на интернет. Препратеният от Вашия браузър в рамките на Google Analytics IP-адрес не се свързва с други данни на Google. Вие можете да предотвратите запаметяването на бисквитки посредством съответната настройка в софтуера на Вашия браузър; обръщаме Ви обаче внимание, че в този случай евентуално няма да можете да използвате в пълен обхват всички функции на този уеб сайт. Вие можете също така да предотвратите предаването на създадените с бисквитките, свързани с Вашето ползване на сайта данни (в т. ч. Вашия IP-адрес) на Google, както и обработката на тези данни от Google, като свалите и инсталирате съответната приставка за Вашия браузър.

 

Google Ads:

Сайтът използва Google Remarketing, услуга на Google за публикуване на обяви в интернет. За тази цел се събира информация в анонимизирана форма за Вашето поведение по време на сърфирането Ви в нашата уеб страница и се съхранява в компютъра Ви с помощта на бисквитки-текстови файлове. На база на информацията, събрана в бисквитките, други фирми, включително Google, показват реклами на техните сайтове в интернет. Можете да деактивирате това използване на бисквитки от Google, като посетите Google уреждане на заявки. Още информация относно тази технология на Google може да намерите в Google наредби за защита на личните данни .

 

Facebook приставки (Бутон „Харесване“):

Може да разпознаете Приставките на Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, САЩ чрез логото на Facebook или бутона „Споделяне“. За общ преглед на Facebook приставките, моля натиснете тук: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Когато използвате нашите онлайн услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървъра на Facebook. По този начин Facebook се информира, че използвате нашите онлайн услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона "Харесвам", докато сте влезли във Вашия Facebook акаунт, можете да свържете съдържанието на нашите онлайн услуги с Вашия Facebook профил. След това Facebook може да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на онлайн услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от Facebook. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на Facebook на адрес https://www.facebook.com/policy.php  В случай, че не искате да разрешите на Facebook да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт във Facebook, моля, излезте от потребителския си акаунт във Facebook.

 

Twitter приставкa (Бутон „Туит“):

Може да разпознаете Приставките на Twitter, Inc, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САЩ, чрез логото на Twitter или бутона „Туит“. За общ преглед на Twitter приставките, моля натиснете тук: https://developer.twitter.com/ Когато използвате нашите онлайн услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървъра на Twitter. По този начин Twitter се информира, че използвате нашите онлайн услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона "Туит", докато сте влезли във Вашия Twitter акаунт, можете да свържете съдържанието на нашите онлайн услуги с Вашия Twitter профил. След това Twitter може да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на онлайн услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от Twitter. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на Twitter на адрес https://twitter.com/en/privacy В случай, че не искате да разрешите на Twitter да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт във Twitter, моля, излезте от потребителския си акаунт във Twitter.

 

Приставка за споделяне AddThis:

Приставката се предоставя от доставчика AddThis: https://www.addthis.com/ Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065. За общ преглед на AddThis приставката, моля натиснете тук: https://www.addthis.com/get/share Когато използвате нашите онлайн услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървър на избраната от Вас социална мрежа. По този начин съответната социална мрежа се информира, че използвате нашите онлайн услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона "Сподели" и сте влезли във Вашия акаунт на съответната социална мрежа, можете да свържете съдържанието на нашите онлайн услуги с Вашия профил в съответната социална мрежа. След това съответната социална мрежа може да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на онлайн услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от съответната социална мрежа. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност на AddThis на адрес https://www.addthis.com/privacy В случай, че не искате да разрешите на AddThis да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт в съответната социална мрежа, моля, излезте от потребителския си акаунт в съответната социална мрежа.

 

 

 

Преглед, редакция, репорт и забравяне на личните Ви данни:

 

- Можете да преглеждате, обработвате или изтривате Вашите лични данни от тук: https://www.pharmalife.bg/gdpr-tools

- В случай, че забравите паролата си, можете да заявите получаване на нова парола от тук: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=account/forgotten

- Вие имате право да изискате безплатна писмена информация относно лични данни , които са били запазени в уеб сайта Pharmalife.bg. Можете да поискате доклад с данните, които съхраняваме за Вас от този линк: https://www.pharmalife.bg/gdpr-tools или като се свържете с нас от страницата Контакт: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=information/contact

- Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието/съгласията си за бъдещо използване на Вашите лични данни. Имате право по всяко време да откажете вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани, а също така да поискате да бъдат коригирани, заличени или блокирани. Може да поискате данните Ви да бъдат изтрити (да бъдете забравени) от тук: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=module/isenselabs_gdpr/deletion_request или като се свържете с нас от страницата Контакт: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=information/contact

- Ако не сте регистриран потребител може да проверите дали съхраняваме данни за Вас от тази страница https://www.pharmalife.bg/index.php?route=module/isenselabs_gdpr/personal_data_request Ще получите имейл, от който ще може да заредите информация с личните данни, които пазим за Вас; или като се свържете с нас от страницата Контакт: https://www.pharmalife.bg/index.php?route=information/contact

 

Продължителност на съхранението на данни:

Вашите лични данни се съхраняват само толкова дълго, колкото е необходимо за изпълнението на нашите услуги. По-продължително съхранение на данните може да се наложи поради законови или правни наредби.

 

Линкове към други уеб страници:

Pharmalife.bg съдържа линкове към други уеб страници. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание. За нелегални, непълни или липсващи указания, както и за вреди, причинени от наличието или неналичието на такава информация, отговорност носи доставчикът на уеб страницата, към която сте били препратени.

 

Указанията за защита на личните данни важат само за страницата Pharmalife.bg.

 

Защита на данните във фирмата:

Фармалайф България ООД спазва стриктно Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и  Закон за защита на личните данни (ЗЗЛД) и е въвела съответните мерки и функционалности за тяхното спазване.

(Версия на Политика за защита на личните данни от 10.05.2018)

 

  1. Получена информация от Клиенти:

Pharmalife не желае да получава поверителна информация от Клиенти. Всяка информация изпратена от Сайта се счита за неповерителна и непредставляваща предмет на права. Обработката на лична информация, която Клиент по собствено желание изпраща до Сайта с цел получаването на продукти или информация е под закрилата нa Закона за защита на личните данни.

 

На Клиента не е позволено да изпраща от Сайта или към Сайта, незаконна, обидна, нецензурна или друга информация, която е в нарушение на действащите закони.

 

Pharmalife може да използва получената от Клиентите информация с маркетингова цел, с цел контрол на качеството, за да осъществи контакт по телефона или да използва предоставените от клиентите email адреси за осъществяване на email маркетинг с възможност клиентът да се откаже от получаването на информативен email, да информира за продукти, да предложи ценови листи и промоционални оферти.

 

  1. Цени:

Всички цени са в български лева и са с включено ДДС. Pharmalife си запазва правото да променя цените по всяко време и без предупреждение. Цените на продуктите не включват цената за доставка, която е посочена отделно. При заплащането на стоките се получава съответния документ според ЗЗД.

 

  1. Условия за пазаруване през сайта:

- При наличие на техническа грешка в Сайта свързана с обявената цена или друго описание, Pharmalife има правото да откаже продажбата на продукт/и и не дължи обезщетение на Клиента, но ще възстанови изцяло сумата платена от Клиента, ако има такава.
- В случай, че Клиент направи поръчка на продукт/и с неактуална цена, Pharmalife има правото да откаже доставката и може да предложи доставка на продукт/и на актуалната цена. Преценката дали обявената цена на продукт към момента на поръчка е била актуална се извършва от Pharmalife. Pharmalife не дължи обезщетение на Клиента. Pharmalife ще възстанови изцяло сумата платена от Клиента, ако има платена такава, в случай, че доставката бъде отказана от Pharmalife или Клиентът се откаже от доставката.
- В случай, че Клиент направи поръчка на продукт/и, който е изчерпан, но е бил възможен за поръчване през сайта, Pharmalife ще откаже доставката на този продукт/и. Pharmalife не дължи обезщетение на Клиента. Pharmalife ще възстанови изцяло сумите платени от Клиента, ако има платени такива, в случай, че доставката бъде отказана.
- В случай, че от списък с поръчани продукти само една част са с изчерпана наличност, Pharmalife ще въстанови частично сумата за липсващите продукти. Aко Клиентът желае да откаже цялата поръчка, Pharmalife ще възстанови изцяло платената сума.
- Клиентът може да откаже направена поръчка преди да е получил поръчката. В този случай клиентът не дължи неустойка. Pharmalife ще възстанови изцяло платената сума, ако има платена такава независимо от метода на плащане.
- В случай, че клиентът желае да върне продукт/и, след като поръчката е била получена, може да го направи според условията описани в секцията "Условия за връщане" на Сайта.   
- Условията и цените за доставка на стоки са описани в секцията "Доставка" на сайта.
- Данните на клиентите независимо от избрания метод на доставка и плащане са защитени съгласно Закона за защита на личните данни.

 

  1. Препратка към Сайта:

Може да се създава препратка към Сайта от други сайтове при спазване на следните изискания: не е позволено да се слагат граници на браузъра, в който се показва съдържанието на Сайта; не трябва да се твърди, че Pharmalife препоръчва продукти или услуги; трябва да се дава вярна информация за продуктите, които предлага Pharmalife; трябва да се дава информация подходяща за всички възрасти. В този случай извършителя на препращането приема настоящите Общи условия.  

 

  1. Търговски марки:

Марката Pharmalife®, търговското име и логото на Pharmalife® са запазени търговски марки на Pharmalife Bulgaria Ltd. Всички права са регистрирани и патентовани според законите на Република България и съобразени с международните закони.

Не е позволено използването на търговските марки публикувани в Сайта без изричното съгласие и позволение на техните собственици.

 

15.05.2018