Количка

0 артикула

ЛОРАНО 10мг. 7 таблетки, LORANO

Код: 22145
-5%
Цена: 4.19 лв. с ДДС
Редовна цена: 4.41 лв. с ДДС
Отстъпка: 0.22 лв. с ДДС (5.00%)
Брой:
Изпрати на приятел Добави в списъка с желания

Активно вещество: 1 таблетка съдържа: 10 mg Loratadine.
Какво друго съдържа Lorano таблетки: Лактоза, магнезиев стеарат, царевично нишесте, силициев двуокис.

Какво представлява Lorano таблетки:

Lorano принадлежи към групата на антиалергичните продукти и осъществява своето действие чрез блокиране на хистаминовите рецептори и чрез потискане на субстанциите, предизвикващи възпаление.

Приложение:

 Продуктът се прилага при краткотрайно симптоматично лечение на:
- алергичен ринит със симптоми като кихане, хрема, назално дразнене, сърбеж и парене на очите
- хронична уртикария (копривна треска) със симптоматичен кожен сърбеж, зачервяване и мехурчета
- атопична екзема (невродермит) със симптоматичен сърбеж и зачервяване на кожата


Кога не трябва да приемате Lorano таблетки:

Lorano не трябва да се прилага при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта и при деца под 6 години. Поради съдържанието на лактоза този продукт не е подходящ за пациенти, страдащи от рядко наследствено заболяване -галактозна непоносимост, от генетичен дефицит на лактоза или глюкозо-галактозна малабсорбция.В какви случаи можете да използвате Lorano таблетки само след консултация с лекар?При определени случаи този продукт трябва да се прилага само при особено внимание. Моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар. Това се отнася също и за наскоро прекарани заболявания.Продуктът трябва да се прилага много внимателно при деца с тежки нарушения на бъбречната и чернодробна функция. Особено при пациенти с тежки чернодробни нарушения се налага намаляване на дозата.


Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Lorano таблетки или могат да бъдат повлияни от препарата:

Кетоконазол, еритромицин или циметидин При клинични проучвания при доброволци при едновременно приложен лоратадин с кетоконазол, еритромицин или циметидин не са наблюдавани отрицателни клинични ефекти за пациента. Това се отнася особено за ЕКГ.Няма налични данни за други лекарствени продукти, които потискат метаболитните процеси в черния дроб. Поради тази причина такива лекарствени продукти трябва да се прилагат внимателно с Lorano.Моля имайте предвид, че тези дани могат да се отнасят и за наскоро приети продукти.


Какви храни и подправки трябва да избягвате: Храна: Ако Lorano се приема заедно с храна, преминаването на активната съставка в кръвта може да бъде забавено, но това не повлиява ефикасността.


Приложение при деца: Няма налични данни по отношение на поносимостта и ефикасността на Lorano при деца под 6 години. Поради това лечението с Lorano не се препоръчва при тази възрастова група.
Приложение при пациенти в напреднала възраст и при пациенти с нарушена чернодробна/бъбречна функция: При пациенти в напреднала възраст и при пациенти с нарушена чернодробна/бъбречна функция могат да се наблюдават нежелани лекарствени реакции от страна на ЦНС (напр. сънливост).
Какви специални предпазни мерки трябва да се вземат при бременност и кърмене: Lorano трябва да се приема при бременност само при препоръките на лекар, тъй като не е достатъчен опитът по отношение на бременни жени. Опити с животни не са показали увреждания.Лоратадин преминава в майчиното мляко. Не се очаква количеството на активната съставка, която достига до детето да причини'някакви увреждания.
С какво да се съобразявате при шофиране или при работа с машини или в несигурно положение (напр. изкачване по стълби): Влиянието на лоратадин върху способността за шофиране -време за реакция, зрителна острота, внимание и поведение при управление са сравними с тези при плацебо. Чувствителни лица, при които лекарственият продукт може да причини необичайни реакции, трябва първо да проверят как реагират на продукта преди да шофират, преди работа с машини или преди извършване на други дейности, изискващи концентрация.


Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Ако няма друго предписание на Lorano от Вашия лекар, се препоръчва следната дозировка. Моля придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай Lorano няма да действа правилно.В каква доза и колко често можете да приемате таблетки? Възрастни и подрастващи над 12 години1 таблетка от Lorano веднъж дневно (съответства на 10 mg лоратадин)
Деца от 6 до 12 години с телесно тегло над 30 kg1 таблетка от Lorano веднъж дневно (съответства на 10 mg лоратадин)
Деца от 6 до 12 години с телесно тегло под 30 kg1/2 таблетка от Lorano веднъж дневно (съответства на 5 mg ( лоратадин)
При тежки чернодробни заболявания се препоръчва лечението да се започне с Ут. таблетка от Lorano на ден (съответства на 5 mg лоратадин) или 1 таблетка от Lorano на два дни (съответства на 10 mg лоратадин). След това тази доза може да бъде повишена постепенно.
Кога и как можете да приемате Lorano таблетки: Таблетките трябва да се приемат без да се сдъвкват с малко течност.
Колко дълго можете да приемате таблетки: Лекуващият лекар определя продължителността на приложение. Тя зависи от протичането на клиничната картина и не трябва да надвишава 6 месеца.За уртикария са налице данни само до 4 седмици. Продължителността на приложение при деца между 6 и 12 години е 2 седмици.
Какво трябва да предприемете, ако Lorano таблетки е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране): До сега не са известни сериозни проблеми като резултат от неумишлено предозиране. Ако неумишлено сте приели много таблетки от Lorano, моля незабавно информирайте Вашия лекар.
Симптоми: При предозиране са били наблюдавани безсъние, учестен сърдечен ритъм и главоболие.Приемът на еднократна доза от 160 mg не предизвиква значими нежелани лекарствени реакции.
Терапия: Ако е необходимо интоксикацията трябва да се третира според симптомите: трябва да се предизвика повръщане, дори и да е имало предишно спонтанно повръщане. Добър резултат може да бъде постигнат със сироп от ипекакуана.При пациенти в безсъзнание не трябва да се предизвиква повръщане. Трябва да се вземат предпазни мерки срещу аспирация, особено при деца. След повръщане лекарственият продукт, останал в стомаха може да се абсорбира чрез приложение на разтворен във вода активен въглен. Ако повръщането е без резултат или е противопоказано, трябва да се направи стомашна промивка като използвате физиологичен разтвор от натриев хлорид, особено при деца. При възрастни може да се използва също вода от чешмата. Необходимо е да се отдели колкото е възможно по-голямо количество преди следващо вливане.Солевите лаксативи забавят чревната абсорбция на вода чрез осмоза и поради това са подходящи за бързото разреждане на чревното съдържимо.Лоратадин не може да бъде отстранен от кръвта чрез хемодиализа. Не известно в каква степен може да се елиминира чрез перитонеална диализа.След лечение в спешно отделение пациентът трява да остане известно време под наблюдение.
Какво трябва да направите, ако сте приели по-малко от предписаната доза Lorano таблетки или сте пропуснали приема на продукта: При следващия прием не трябва да удвоявате дозата, а да продължите лечението както е предписано.Какво трябва да знаете, ако сте прекъснали лечението или сте го прекратили преждевременно?Моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.
Какви нежелани реакции може да предизвика приложението на Lorano таблетки: Рядко може да се наблюдава сухота в устата.Рядко са били съобщени следните нежелани лекарствени реакции: главоболие, умора, безсъние, стомашно-чревни смущения (гадене и гастрит), както и алергични реакции като зачервяване с усещане за парене.В отделни случаи са били съобщени косопад, нарушения в чернодробната функция, алергични кожни реакции (екзантема, пруритус), както и тежки алергични реакции и сърдечна аритмия. По правило повишаване на апетита не се наблюдава по-често, отколкото при плацебо.

Сезонни продукти

ЗЕЛЕНО КАФЕ ЗЪРНА стандартизиран екстракт 60 капсули, GREEN COFFEE BEAN

ЗЕЛЕНО КАФЕ ЗЪРНА стандартизиран екстракт 60 капсули, GREEN COFFEE BEAN

-5%
Цена: 36.00 лв. с ДДС
Редовна цена: 37.89 лв. с ДДС
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 36.00 лв. с ДДС
Редовна цена: 37.89 лв. с ДДС
Отстъпка: 1.89 лв. с ДДС (5.00%)
ЪП - Ултимейт Перформънс, UP - Ultimate Performance (Horny Goat Weed)

ЪП - Ултимейт Перформънс, UP - Ultimate Performance (Horny Goat Weed)

-5%
Цена: 16.69 лв. с ДДС
Редовна цена: 17.57 лв. с ДДС
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 16.69 лв. с ДДС
Редовна цена: 17.57 лв. с ДДС
Отстъпка: 0.88 лв. с ДДС (5.00%)
НОСКО аспиратор за нос, NOSKO

НОСКО аспиратор за нос, NOSKO

-5%
Цена: 17.30 лв. с ДДС
Редовна цена: 18.21 лв. с ДДС
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 17.30 лв. с ДДС
Редовна цена: 18.21 лв. с ДДС
Отстъпка: 0.91 лв. с ДДС (5.00%)

Препоръчано от фармацевта

ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР за отслабване 100 капсули, Cayenne Pepper

ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР за отслабване 100 капсули, Cayenne Pepper

-5%
Цена: 16.27 лв. с ДДС
Редовна цена: 17.13 лв. с ДДС
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 16.27 лв. с ДДС
Редовна цена: 17.13 лв. с ДДС
Отстъпка: 0.86 лв. с ДДС (5.00%)
МИНУС КГ мощна формула за отслабване  60 капсули, MINUS KG

МИНУС КГ мощна формула за отслабване 60 капсули, MINUS KG

-5%
Цена: 30.30 лв. с ДДС
Редовна цена: 31.90 лв. с ДДС
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 30.30 лв. с ДДС
Редовна цена: 31.90 лв. с ДДС
Отстъпка: 1.60 лв. с ДДС (5.00%)
КАРБО БЛОК 66 х 45 таблетки

КАРБО БЛОК 66 х 45 таблетки

-5%
Цена: 34.40 лв. с ДДС
Редовна цена: 36.21 лв. с ДДС
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 34.40 лв. с ДДС
Редовна цена: 36.21 лв. с ДДС
Отстъпка: 1.81 лв. с ДДС (5.00%)